Regelmatige updates over uw vakgebied?

De historie van Fardem Packaging BV gaat terug tot 1884. L.J. Heijmeijer begon aan ‘t Marken in Edam met de handel in en confectioneren van jute doek en jute zakken. In 1950 kwam daar papier bij. Toen werd gestart met de productie van meerwandige papieren zakken. Deze activiteit is in 1989 verkocht aan het Finse UPM. De grondslag voor het polyethyleen (PE) folie bedrijf werd gelegd in 1958. Er werd een begin gemaakt met het extruderen van polyethyleenfolie en de productie van polyethyleen industriezakken, liners en verpakkingsfolie.

Inmiddels is Fardem Packaging BV uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de Europese verpakkingsindustrie. In 1992 heeft Fardem Packaging BV een nieuw fabriekspand betrokken op industrieterrein West in Edam. Een geluidsarme, energie efficiënte fabriek, waarin ook aan klimaatbeheersing is gedacht.

Tijdens de lange geschiedenis van Fardem Packaging BV hebben wij verschillende eigenaren gehad, waaronder DSM. Sinds 1 januari 2012 is Fardem Packaging BV onderdeel van Oerlemans Packaging BV te Genderen.