Bevlogen directeur met nuchtere kijk op het leven

Op 4 april is Fardem directeur Marco van Toor overleden na een oneerlijke strijd tegen de gevolgen van een ongeneeslijke ziekte. Marco werkte sinds 2008 bij de OPACKGROUP en was onder andere ook directeur bij zusterbedrijf Plasthill uit Hillegom.

Marco is op 9 juli 2008 in dienst gekomen bij Plasthill waar hij het directieteam kwam versterken als algemeen directeur. Kenmerkend was zijn recht-door-zee mentaliteit. Hierdoor zette hij de mensen op scherp. Belangrijker nog was zijn manier om mensen te verbinden en een “ons-gevoel” te creëren in het hele bedrijf. Tijdens zijn leiding heeft Plasthill een grote groei doorgemaakt en is Plasthill uitgegroeid tot een technische specialiteiten producent van flexibele verpakkingen en folies.

Op 1 februari 2019 is Marco bij Fardem Packaging gestart als algemeen directeur. Het bedrijf in Edam had een mooie opdracht voor hem en ook hier bracht hij al snel structuur in de organisatie. Commercieel directeur Ronald Oud kijkt dankbaar terug op de kleine vier jaar dat hij met Marco kon samenwerken: “Marco was een nuchtere Hollander, die de werkprocessen in het bedrijf verbeterde door problemen met naam en rugnummers te benoemen en mensen op hun verantwoordelijkheid aan te spreken. Hij bracht een positief bewustzijn als werkgever in het bedrijf en dat straalde af op de teams. Ook konden we zijn typische humor erg waarderen. We zijn nu bezig met de groei door diverse uitbreidingen op het fabrieksterrein op het gebied van gebouwen en machines. Daar zat Marco tot een maand geleden nog bovenop qua organisatie. Los van zijn rol als directeur gaan we hem als persoon erg missen!”

Eigenaar Joan Hanegraaf heeft al die jaren vanuit de holding nauw contact gehad met Marco. “We hebben al die jaren intensief samengewerkt. Marco was een man met een mening, die hij niet onder stoelen of banken stak. We hadden duidelijk beiden onze visies maar we waren het nooit oneens met elkaar, we kwamen er altijd samen uit en er is nooit een onvertogen woord gevallen. Binnen de groep stond hij voor zijn team en het bedrijf wat hij leidde. Zijn erfenis als bevlogen directeur zullen we in ons managementteam nooit vergeten en we zullen hem enorm gaan missen.”

Marco van Toor mocht slechts 56 jaar worden. Wij wensen zijn familie, dierbaren en collega’s ontzettend veel sterkte met dit grote verlies!

Vorige artikel Oerlemans introduceert 100% stazak
Volgende artikel Evenementen & beurskalender