Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - IMPACT

Alle bedrijven binnen de OPACKGROUP, waaronder Fardem Packaging, hebben de zelfverklaring ISO26000 ondertekend. ISO26000 is een internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kwaliteitsnormen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijk onderdeel binnen de bedrijfsvoering van de OPACKGROUP en de bedrijven die hieronder vallen, te weten: Fardem Packaging (Edam), Flexpak (Geldermalsen), Oerlemans Plastics (Genderen en Giessen), OPI (Oosterwolde) Perfon (Goor), Plasthill (Hillegom) en Stempher (Rijssen). De ondertekende zelfverklaring is onderzocht en beoordeeld aan de hand van het proces dat beschreven is in NPR 9026+C1:2012. Het geeft aan dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid wordt toegepast binnen de organisatie.

De zelfverklaring is tot stand gekomen in samenwerking met de NRK (De Federatie die de belangen behartigt van de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie).

In 2013 is de NRK gestart met het project Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen volgens ISO 26000. Met een aantal bedrijven uit de branche hebben de OPACKGROUP bedrijven dit MVO project gevolgd. Met het volgen van ISO 26000 wordt er structuur gegeven aan het MVO-beleid binnen de organisatie. Bij het project van de NRK zijn de verschillende stakeholders betrokken geweest. In overleg met klanten, leveranciers, medewerkers en met de omgeving zijn de zeven kernthema’s van ISO26000 behandeld. Deze kernthema’s zijn: Bestuur van de organisatie – Het milieu – Eerlijk zakendoen – Mensenrechten – Consumenten aangelegenheden – Arbeidspraktijk – Maatschappelijke betrokkenheid.

Alle kernthema’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden binnen de bedrijfsvoering van de organisaties. Binnen de bedrijven uit de groep wordt heel veel aandacht besteed aan arbozaken. Dit heeft alles te maken met de veiligheid en gezondheid van de medewerkers. Het arbobeleid komt nu ook weer terug in het MVO beleid. Ook milieu komt terug in deze zelfverklaring. De OPACKGROUP bedrijven zijn al jaren zeer innovatief op het gebied van de ontwikkelingen van duurzame verpakkingsoplossingen: recycleerbare verpakkingen vanuit monomateriaal, dikte reducerende verpakkingen, composteerbare verpakkingen, biobased verpakkingen zijn enkele voorbeelden daarvan.

Download ons referentiematrix rapport over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen volgens ISO 26000. Dit kan door uw emailadres in te vullen en op de aanvraag knop te klikken*. (Leest u vooraf onze Privacy voorwaarden over ons beleid over gebruik van uw gegevens.)

* met het invullen van uw emailadres gaat uw akkoord met onze Privacy voorwaarden.

Een sterk team van vakmensen in verpakking

Fardem Packaging produceert en levert een volledig assortiment specialistische, flexibele folies en verpakkingen in papier en kunststof varianten. Fardem Packaging maakt onderdeel uit van de OPACKGROUP: zeven fabrikanten, tien productielocaties, een zelfstandig onderzoekslab, in home reprografie en meer dan 750 vakmensen met een schat aan ervaring! Wij willen jou graag ontzorgen; van ontwerp tot en met de productie van de verpakkingen.

Meer dan 3.000 producten op maat gemaakt

In onze digitale productomgeving ontmoeten innovatie en duurzaamheid elkaar in het gevarieerde aanbod van flexibele verpakkingsoplossingen op maat. Dit kan via onze maatwerk producten of via het complete portfolio van de OPACKGROUP, waar wij onderdeel van uitmaken.

Met een gezonde mix van kennis en passie voor het verpakkingsproduct zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde verpakkingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van de hedendaagse dynamische markt, maar deze zelfs overtreffen!

Thuis in alle markten

In onze digitale marktomgeving heeft u als bezoeker dé bestemming bereikt voor op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in een breed spectrum van sectoren. Deze verdelen wij in hoofdgebieden food, non-food en agri/horticulture.

Ontdek de gedetailleerde marktselecties van ons bedrijf én moederbedrijf OPACKGROUP die nauwgezet zijn afgestemd op specifieke branchebehoeften. Met focus op maatwerk en innovatie ontdekt u de perfecte verpakkingsoplossingen die uniek ontworpen zijn voor uw bedrijf.

Ervaar onze expertise in verpakkingen voor verschillende markten – uw reis naar oplossingen op maat begint hier!

Denk in oplossingen

Maak kennis met de oplossingen van Fardem Packaging: onze online hub – gewijd aan de unieke eigenschappen van verpakkingen. Ontdek innovatieve, duurzame oplossingen op maat voor diverse industrieën. Denk aan bijvoorbeeld flexibele verpakkingsopties die zijn ontworpen voor ultieme productbescherming en verantwoordelijkheid voor het milieu.
Help ons bij het vormgeven van een groenere, efficiëntere toekomst – samen kunnen we impact maken! Een paar voorbeelden:

  • opackgroup-check
    communicatie op verpakking
  • opackgroup-check
    tegengaan voedselverspilling
  • opackgroup-check
    CO2-reductie

Laatste nieuws

Lees meer over onze laatste ontwikkelingen, publicaties, blogs en artikels met derden in Fardem Packaging newsroom.

naar nieuwsoverzicht