Regelmatige updates over uw vakgebied?

Duurzaamheid
Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, aldus de definitie van de VN-commissie Brundtland uit 1987. Duurzaam ondernemen heeft feitelijk een milieuachtergrond.

Milieu
Ook Fardem Packaging is zich bewust van gevolgen van de productie van kunststof voor het milieu. Met een eigen regenereerlijn binnen de OPACK-groep wordt de onbedrukte folie gerecycled en weer omgevormd tot polyethyleen korrel. Van deze korrels wordt er opnieuw folie geproduceerd. Er gaat binnen de OPACK-groep geen korrel verloren, het milieu wordt minder belast en de productiekosten worden daardoor ook verlaagd! Tevens maken we bij alle bedrijven van Oerlemans Packaging gebruik van groene stroom.

Bekijk ons referentiematrix boekje over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen volgens ISO 26000.

Het KIDV heeft een document ontwikkeld ter verduidelijking van het scheiden van biobased– en/of biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen. Hierin staat beschreven hoe het afval weggegooid moet worden en hoe het voor de consument verduidelijkt kan worden met eventuele logo’s.

Plastic Pact NL
Oerlemans Packaging heeft het Plastic Pact NL ondertekend. De focus ligt nadrukkelijk op de circulaire economie en recycling, inclusief verandering van de wetgeving. Ook CO2-verlaging door het toepassen van biobased plastics is een speerpunt. Circulair design is de enige weg vooruit! Ketendenken is cruciaal om te zorgen dat we deze wereld een beetje beter achterlaten voor onze kinderen.

EcoVadis
Fardem Packaging is in het bezit van de EcoVadis certificering.  EcoVadis is een samenwerkingsplatform van toonaangevende bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. EcoVadis doelt op het verbeteren van milieu en sociale praktijken van bedrijven door gebruik te maken van de invloed van wereldwijde supply chains. EcoVadis inventariseert hoe ver een organisatie is op het gebied van duurzaamheid. Er zijn drie verschillende ratings te behalen, te weten: brons, zilver en goud.
Wilt u meer weten over EcoVadis, neem dan contact met ons op! Lees de blog van Jan Wessemius of de blog van Therèse van Vuren over dit onderwerp.