Ons verhaal

De historie van Fardem Packaging BV gaat terug tot 1884. De ondernemer L.J. Heijmeijer begon aan ‘t Marken in Edam met de handel in en confectioneren van jute doek en jute zakken. In 1950 kwam daar papier bij. Toen werd gestart met de productie van meerwandige papieren zakken. Deze activiteit is in 1989 verkocht aan het Finse UPM. De grondslag voor het polyethyleen (PE) folie bedrijf werd gelegd in 1958. Er werd een begin gemaakt met het extruderen van polyethyleenfolie en de productie van polyethyleen industriezakken, liners en verpakkingsfolie.

Inmiddels is Fardem Packaging uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de Europese verpakkingsindustrie. In 1992 heeft het bedrijf een nieuw fabriekspand betrokken op industrieterrein West in Edam. Een geluidsarme, energie efficiënte fabriek, waarin ook aan klimaatbeheersing is gedacht.

Nu na ruim 30 jaar in het huidige pand is Fardem klaar voor de volgende stap en wordt er op het terrein met veel aandacht voor mens en milieu gebouwd aan een nieuwe toekomst. Diverse nieuwe gebouwen en machines zullen zorgen voor een stabiele doorontwikkeling van deze ervaren verpakkingsproducent. Tijdens de lange geschiedenis van Fardem hebben wij verschillende eigenaren gehad, waaronder DSM. Sinds 1 januari 2012 is Fardem Packaging onderdeel van de OPACKGROUP, een groep van zeven producenten en tien productielocaties, waarvan het hoofdkantoor in het Brabantse Genderen staat.

Een sterk team van vakmensen in verpakking

Fardem Packaging produceert en levert een volledig assortiment specialistische, flexibele folies en verpakkingen in papier en kunststof varianten. Fardem Packaging maakt onderdeel uit van de OPACKGROUP: zeven fabrikanten, tien productielocaties, een zelfstandig onderzoekslab, in home reprografie en meer dan 750 vakmensen met een schat aan ervaring! Wij willen jou graag ontzorgen; van ontwerp tot en met de productie van de verpakkingen.

Meer dan 3.000 producten op maat gemaakt

In onze digitale productomgeving ontmoeten innovatie en duurzaamheid elkaar in het gevarieerde aanbod van flexibele verpakkingsoplossingen op maat. Dit kan via onze maatwerk producten of via het complete portfolio van de OPACKGROUP, waar wij onderdeel van uitmaken.

Met een gezonde mix van kennis en passie voor het verpakkingsproduct zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde verpakkingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van de hedendaagse dynamische markt, maar deze zelfs overtreffen!

Thuis in alle markten

In onze digitale marktomgeving heeft u als bezoeker dé bestemming bereikt voor op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in een breed spectrum van sectoren. Deze verdelen wij in hoofdgebieden food, non-food en agri/horticulture.

Ontdek de gedetailleerde marktselecties van ons bedrijf én moederbedrijf OPACKGROUP die nauwgezet zijn afgestemd op specifieke branchebehoeften. Met focus op maatwerk en innovatie ontdekt u de perfecte verpakkingsoplossingen die uniek ontworpen zijn voor uw bedrijf.

Ervaar onze expertise in verpakkingen voor verschillende markten – uw reis naar oplossingen op maat begint hier!

Denk in oplossingen

Maak kennis met de oplossingen van Fardem Packaging: onze online hub – gewijd aan de unieke eigenschappen van verpakkingen. Ontdek innovatieve, duurzame oplossingen op maat voor diverse industrieën. Denk aan bijvoorbeeld flexibele verpakkingsopties die zijn ontworpen voor ultieme productbescherming en verantwoordelijkheid voor het milieu.
Help ons bij het vormgeven van een groenere, efficiëntere toekomst – samen kunnen we impact maken! Een paar voorbeelden:

  • opackgroup-check
    communicatie op verpakking
  • opackgroup-check
    tegengaan voedselverspilling
  • opackgroup-check
    CO2-reductie

Laatste nieuws

Lees meer over onze laatste ontwikkelingen, publicaties, blogs en artikels met derden in Fardem Packaging newsroom.

naar nieuwsoverzicht