OPACKGROUP pakt goud met Ecovadis certificaat

Duurzaamheid staat bij de OPACKGROUP hoog in het vaandel. Na een intensieve kwaliteitsslag heeft het bedrijf met tien productielocaties in Nederland het Ecovadis Goud certificaat behaald! Ecovadis  is ‘s werelds grootste en meest betrouwbare partner van duurzaamheids-beoordelingen voor bedrijven. Daarnaast is bij de groep verpakkingsfabrikanten het ISO14001 certificaat weer verbeterd en is er fors geïnvesteerd in CO2 reductie maatregelen.

Therese van Vuren, verantwoordelijk voor Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) is trots op het resultaat; “Vorig jaar waren we trots op Zilver, en door samen te werken met alle productiebedrijven en afdelingen hebben we dit jaar weer een grote stap gezet”. Zo heeft de OPACKGROUP afgelopen jaar fors  geïnvesteerd in het in kaart brengen van een duurzaamheids-dashboard, is de OPACKGROUP Academy (OKAY) opgericht waar alle medewerkers online opleidingen en trainingen kunnen volgen en is de IMPACT strategie gelanceerd, waarmee de duurzaamheid ambities in kaart worden gebracht.

“Daarnaast hebben we grote stappen gezet in het delen van onze ambities, en het samenwerken met onze leveranciers en klanten om het duurzame productportfolio nog verder uit te breiden. Zo organiseerden we tijdens dit jubileumjaar twee grote events: Het congres “Verduurzamen doen we samen” met meer dan 500 gasten en het festival “Circulair Open Air” waar we in twee dagen meer dan 1200 gasten en medewerkers trakteerden op goede sprekers,  inspiratie en een plan om zelf ook actie te ondernemen. Dit alles naast de miniseminars die we organiseren voor klanten en geïnteresseerden,” vertelt Rob Verhagen, verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen de OPACKGROUP.

IMPACT

Managing Director van de OPACKGROUP Hans Tanger is blij met het behalen van Ecovadis Goud. “Met de investeringen die gedaan zijn laten we zien dat we echt IMPACT kunnen maken op een duurzame productie keten. Bovendien zijn we hiermee als bedrijf ook goed voorbereid op de nieuwe rapportage verplichtingen die uit Europa komen, zoals de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Met de IMPACT strategie focust de OPACKGROUP haar duurzame ambities op zes thema’s: Innovatie – Medewerkers – Partners – Ambassadeurschap – Climate impact – Transparantie.

ECOVADIS

Ecovadis heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 90.000 beoordeelde bedrijven. De methodologie omvat zeven management indicatoren, verdeeld over 21 duurzaamheidscriteria, in vier thema’s: Milieu, Arbeid & Mensenrechten, Ethiek, en Duurzaam Inkopen. De methode is gebaseerd op toonaangevende normen, zoals GRI, UNGC en ISO 26000, en staat onder toezicht van een internationaal wetenschappelijk comité. Bekijk in deze video de internationale kwalificaties van deze certificering: https://youtu.be/ZeiZ6byhxTU

OPACKGROUP

De OPACKGROUP investeert al decennia in verduurzaming van haar productaanbod. Het familiebedrijf produceert klant specifieke, flexibele verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Nieuwe verpakkingsconcepten van plastic en papier worden voortdurend ontwikkeld via extrusie, lamineren, flexodruk en conversie. De producent bestaat uit zeven dochterondernemingen en tien productielocaties (Fardem, Flexpak, Oerlemans Plastics, Oosterwolde Plastic Industry, Perfon, Plasthill en Stempher) die gezamenlijk een breed scala aan verpakkings- en folie producten leveren.

Terug naar nieuwsbericht archief
Volgende artikel OPACKGROUP pakt goud met Ecovadis certificering