Regelmatige updates over uw vakgebied?

Drie regionale initiatieven Edam-Volendam prijswinnaar

Verpakkingsproducent Fardem heeft dit voorjaar als regionale primeur de Goede Doelen Actie met succes georganiseerd. Met deze opzet wordt 5.000 euro vanuit het bedrijf geïnvesteerd in projecten met een maatschappelijk doeleinde in de gemeente Edam-Volendam. Na de stemronde dit voorjaar zijn op donderdag 30 juni drie initiatieven in de prijzen gevallen.

“Ons bedrijf heeft diepe wortels in de lokale samenleving, waar het sinds 1884 actief is in de verpakkingsbranche, vertelt directeur Marco van Toor. “ Met deze actie hebben we onze werknemers laten stemmen op lokale initiatieven, die bijdragen aan de leefbaarheid in de regio. Drie goede doelen met maatschappelijk doeleinden worden zo financieel ondersteund, die gevestigd en actief zijn binnen de gemeente Edam-Volendam.

De personeelsleden van Fardem Packaging hebben hun stem uitgebracht op de negen ingestuurde initiatieven. Na het tellen van alle stemmen zijn drie Goede Doelen in de prijzen gevallen:

  1. De Pinguïns: winnaar van 2.500 euro. Stichting “De Pinguïns” stelt zich ten doel om mensen met een beperking de zwemsport vaardig te maken. In het reguliere zwemmen zijn mensen met een beperking vaak niet op hun plaats en via de stichting wordt juist voor deze groep speciale aandacht besteed.
  2. Zorgboerderij Laan: winnaar van 1.500 euro .De drijfveren achter Zorgboerderij Laan zijn Edwin, Laura, Demi & Naomi Laan. De boerderij ligt op 15 hectare grond, waarop kleinschalige veeteelt en sierteelt bedreven wordt. Het uitgangspunt bij de zorgverlening is om deelnemers sociaal, emotioneel en lichamelijk klaar te maken voor een reguliere baan in de samenleving. Als re-integratie niet meer mogelijk is, bieden zij een zinvolle dagbesteding.
  3. Stichting Carmar: Winnaar van 1.000 euro. Het Carmar huis in de Volendamse nieuwbouwwijk Broeckgouw realiseert een echt thuis voor jongvolwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Bij dit wooninitiatief van de stichting hebben bewoners eigen regie, blijven ouders nauw betrokken onder begeleiding van een professionele zorgaanbieder.

 

Coördinator Linda Koning van De Pinguïns is blij met deze ludieke steun. “We zijn erg verrast met deze geweldige gift. We leunen op sponsoring en donateurs, maar dat is niet voldoende om een volwaardig programma te draaien. Deze winst is meer dan welkom! De begeleiding voor kinderen die extra aandacht nodig hebben is intensief en kost veel tijd, maar we proberen met alle macht de drempel naar onze zwemprogramma’s zo laag mogelijk te houden. Zo kunnen deze kinderen alsnog hun diploma halen en dat is de extra zorg die je hiervoor hebt meer dan waard. Met het geld kunnen we onder andere onze jaarlijkse feest met discozwemmen in stand houden.”

Als regionaal werkgever heeft Fardem Packaging ervoor gekozen om in de gemeente  jaarlijks  goede doelen te steunen met een donatie. “Het is goed om lokale initiatieven te steunen en mee te laten delen in de economische welvaart van onze bedrijven,” zegt Van Toor. “Onze werknemers kunnen door hun stem betrokkenheid tonen bij deze goede doelen. Vanwege onze groei zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s.” Wil je volgend jaar ook meestemmen? Kom dan bij ons werken en kijk op de vacaturepagina voor interessante banen!